Styrketävlingen 2012, mer information! - nnifglenn.blogg.se

nnifglenn.blogg.se

Glenn bloggar om NNIF's gym och styrketräningsskola

Styrketävlingen 2012, mer information!

Publicerad 2012-11-03 16:22:00 i tävling

Vi kör 15e december, kl 11 är det obligatorisk samling på gymmet för genomgång, invägning (till wilkspoäng), uppvärmning samt fastställande av ingångsvikter (ej hemlighetsstämplade) till protokollet för att sammanställa lyftordning (tyngst vikt sist ut) samt sin inställning till Power Racke och bänkpress-ställningen.
 
Första lyftaren går ut kl 12.00.
 
Man väljer givetvis sin ingångsvikt på respektive gren själv.Så börja redan idag fundera på hur du ska lägga upp dina vikter i respektive lyften.
 
En anmälningslista kommer att sättas upp på gymmet, denna blir därmed det officiella sättet att anmäla sig på! Om det ej finns minst 6 namn på listan när den sammanställs den 10e december blir tävlingen tyvärr inställd.
 
Stången får släppas ned i marklyft, även om det ej rekommenderat i skadesynpunkt.
 
Man uppmanas att tävla i tights och tajt t-shirt/linne. Glenn kommer att ta med sina tights (ca 8par) för utlåning vid behov.
 
Eftersom vi kommer ha ont om funktionärer uppmanas man som deltagare att passa varandra i bänkpress och knäböj.
 
I bänkpress ska man bara ingripa när stången är på väg ned och har hamnat på pressarens bröstkorg igen, dvs "rädda livet på pressaren" och man ska stå tillräckligt långt ifrån och ej störa med händer eller liknande under lyftet. Man skall alltså inte ingripa när stången är i luften.
 
Om pressaren vill ha utlyft skall detta meddelas till domarna i förväg. Man kommer överens om sin passare/utlyftare när utlyft skall ske (räkna ned från 3 tex) och utlyftet skall vara sådant att man har skivstången på utlåsta armar i startläget. Efter detta skall utlyftaren snabbt avlägsna sig från lyftaren.
 
Knäböj utförs i vårt nya Power Rack (man kontrollerar att säkerhetspinnarna , och där uppmanas man att vid ett misslyckat lyft sakta sänker sig ned och låter säkerhetspinnarna ta emot stången medans lyftaren sätter sig på golvet. Släng alltså inte ner stången.
 
 
En pokal till segraren kommer att beställas och delas ut på prisutdelning. Fotografering kommer eventuellt att ske av Sara. Troligtvis kommer Glenn och Alex få hjälp av några inbjudna gäster att medverka som domare och sekreterare.
 
Här kan ni läsa mera om reglerna: PRELIMINÄR INFORMATION (länk)
 
Vad gäller utgång på kvällen så är detta under utredning. Vi kommer åtminstone att försöka gå till en nationspub gemensamt, men under vilka former detta blir är inte fastställt ännu.
 
Utmana dina kompisar på duell! Vem lyfter mest under kontrollerade former? Vem får bäst wiklspoäng? :-)
 
Har ni fler frågor - hör av er till oss!
 
BÖRJA ÖVA!
 
Observera att Styrkelyft är en officiell idrott i Sverige under Riksidrottsförbundet: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaStyrkelyftforbundet/ (dvs samma förbund som NNIF är anslutet till)
 
Tävlingen är endast för NNIF-medlemmar
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela