Dagbok, träningsskolan 8 November. De olympiska lyften - nnifglenn.blogg.se

nnifglenn.blogg.se

Glenn bloggar om NNIF's gym och styrketräningsskola

Dagbok, träningsskolan 8 November. De olympiska lyften

Publicerad 2012-11-08 20:42:00 i Träningsskola

Tanken var att Kim skulle visa oss de olympiska lyften idag, men han spenderade tråkigt nog dagen på sjukhuset :-( Hoppas kan återhämtar sig fort och kan visa oss detta en annan gång!
 
Dock så var Alex på gymmet och som det träningsorakel han är kunde han visa och berätta för oss! :-)
 
Frivändning med stöt, Alex tips var att man börjar med att bemästra styrkevändning och hängande vändningar först innan man börjar ge sig in på de djupa s.k. sittvändningarna. Bra assistansövningar är ryckdrag (man börjar med stången strax över knähöjd, kontraherar benmusklerna, ryggen samt kappmuskeln (trapz'en) samtidigt så att stången åker upp en bit i en explosiv rörelse) samt frontböj med olypisk fattning givetvis. För stöt rekommenedrade Alex att man kör stöt från ställning som assistansövning (dvs lyft stången från en hög ställning till axlarna, istället för att frivända upp den)
 
Ryck "samma"här, styrkeryck och hängryck först. Assistansövningar ryckknäböj (knäböj med stången hålld över huvudet) samt att man ställer sig som i startläget i knäböj och "sätter sig ned" under stången i en snabb explosiv rörelse och fångar den med raka utsträckta armar. Man kan även ta några steg med stången på raka armar för att bli mer bekväm med att ha stången i det läget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela